Spring naar content
Android antivirus afbeelding bullguard

Hebben Android telefoons antivirus nodig?

feb 15

Mensen zijn al snel genoeg van mening dat het niet nodig is om een Android privacy app op de telefoon te hebben of om een antivirus app te downloaden voor op een Android apparaat. De meeste mensen denken namelijk dat zij niet zoveel risico lopen met hun telefoon. Dit is echter toch verkeerd gedacht, het is namelijk zo dat ook Android telefoons niet geheel veilig zijn. In dit artikel zullen we je laten zien of een antivirus Android nodig is en wat nu eigenlijk de antivirus Android beste app is die men kan downloaden!

De cijfers – veiligheid en beveiliging

Uit onderzoek van Android Planet blijkt dat er in de laatste jaren een stijging is geweest van ruim 300% als het aankomt op malafide apps en andere bedreigingen voor jouw gegevens. Sterker nog, volgens een ander onderzoek van AV test blijkt dat er in 2017 al ruim 20 miljoen bekende soorten malware actief waren op android.

Wanneer je “foute” apps download heb je de kans dat kwaadwillende toegang krijgen tot de gegevens op je telefoon. Bij gegevens moet je denken aan chats, foto’s, internethistorie maar ook bankgegevens en wachtwoorden. Wij geven je geval drie tips om je telefoon, en de gegevens op je telefoon, veilig te houden.

Download alleen uit de Play Store

Dit lijkt misschien een inkoppertje maar het is echt belangrijk dat je alleen maar apps download uit de Play Store. Wanneer je allerlei apps van het internet download is de kans veel groter dat er een schadelijke app tussen zit. Wees dus verstandig en download alleen maar de betrouwbare en erkende apps uit de Play Store.

Let op permissieverzoeken

Wanneer je een app download zal je vaak te maken krijgen met een bepaald permissieverzoek. Deze verzoeken zijn er normaal gesproken voor om de app toegang te geven voor bepaalde zaken. Zo heeft Snapchat natuurlijk een camera nodig om te werken en heeft een navigatie app toegang nodig tot je locatie. Kijk altijd even goed naar deze permissies. Staan er rare dingen bij zoals ‘deze app kan oproepen maken’, download de app dan niet. Grote kans dat het troep is.

Kies de beste antivirus voor Android

Het kiezen voor goede antivirus app is nooit een slechte keuze. Krijgt je telefoon iedere maand een beveiligingsupdate, gebruik je alleen bekende apps en weet je zelf waar je op moet letten? Dan heb je misschien geen antivirus nodig voor je telefoon. Maar je hebt niet overal controle over, een bekende website kan namelijk ook schadelijk zijn als de website wordt gehackt.

Het is altijd verstandig om een antivirus app te gebruiken voor extra beveiliging. Er is tegenwoordig ook geen excuus om het niet te doen, er zijn namelijk prima gratis apps beschikbaar. Met een app van “de grote namen” zit je altijd goed. Enkele voorbeelden van apps die erg goed uit de test komen zijn Bitdefender, McAfee en Norton.

Je ziet dus wel dat antivirus best belangrijk is voor jouw Android telefoon. Door het grote aantal onbekende apps en partijen die op gegevens uit zijn is een beetje extra bescherming best handig. Wil je ook weten hoe je veilig kan internetten op vakantie? Lees dan ook ons artikel over online privacy https://softgiant.nl/privacy-netflix-usa-kies-een-vpn/

Laat een reactie achter

De waardering van softgiant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 801 reviews.