Hulp

Kom je er niet uit? Wij hebben de meest gestelde vragen en handige installatie handleidingen bij elkaar gezet.

Mocht het echt niet lukken, stuur ons dan gewoon een mailtje, info@softgiant.nl, dan helpen we je zo snel mogelijk!

13 FAQs

 • Download Kaspersky

  Kaspersky aangeschaft via SoftGiant? Dan heeft u inmiddels de licentiecode ontvangen, onder uw licentie staat een link waar u Kaspersky Interner Security kunt downloaden.

  Ook zijn alle Kaspersky versies te vinden op https://www.kaspersky.nl/downloads

  Wij raden aan om gebruik te maken van een my kaspersky account, op deze manier verliest u nooit een licentie.
  Ook kan via MyKaspersky iedere versie van het programma worden geïnstalleerd.
  Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe PC en wilt u de licentie overplaatsen van de oude PC, dan kan de oude PC gemakkelijk worden gedeactiveerd via MyKaspersky.

 • Download G Data

  Alle G Data download versies zijn te vinden op https://www.gdata.nl/downloads

  Voor installatie handleidingen kunt u terecht op dezelfde pagina.

 • Installeer Kaspersky

  In dit installatie voorbeeld gebruiken wij de Engelse versie van Kaspersky Internet Security 2018. Voor overige versies (Total Security en Antivirus) zal het proces ongeveer hetzelfde zijn

  Standaard installatie

  Stap 1. Download Kaspersky van de officiele website, klik vervolgens twee maal op het gedownloade bestand om de installatie te beginnen

  Stap 2. Wacht tot Kaspersky klaar is met zoeken naar de nieuwste versie (dit duurt meestal niet lang) of klik op Overslaan (Skip) als u zeker weet dat dit de nieuwste versie is.

  Image: the installation wizard window of Kaspersky Internet Security 2018

  Stap 3. Klik op de link in de applicatie om de gebruikersvoorwaarden te lezen.

  Image: the installation window of Kaspersky Internet Security 2018

  Stap 4. Lees de gebruikersvoorwaarden en klik op Terug als u deze gelezen heeft.

  Image: the License Agreement window of Kaspersky Internet Security 2018

  Stap 5.  Als u akkoord gaat met de voorwaarden klikt u op "Continue".

  Image: starting the installation of Kaspersky Internet Security 2018

  Stap 6. Kaspersky bied u de mogelijkheid om deel te nemen aan het optimalisatie programma, indien u deel wilt nemen, lees de "KSN statement" en klik op Install.

  Image: the Kaspersky Security Network statement.

   

  Stap 7. Indien u de aanbevolen instellingen wilt gebruiken klikt u op Apply.

  Image: the recommended settings window in Kaspersky Internet Security 2018

  Stap 9. Wacht tot Kaspersky is geinstalleerd en klik op Done.

  Image: the installation wizard window of Kaspersky Internet Security 2018

  Na het installeren van Kaspersky dient u het programma te activeren met een licentie, meer hier over leest u in het kopje "Activeer Kaspersky"

 • Activeer Kaspersky Licentie

  Hoe activeer ik Kaspersky met mijn licentiecode?

  1. Zorg er voor dat u zeker weet dat de computer is verbonden met het internet.
  2. Zorg er voor dat de datum van uw computer correct is ingesteld. Mocht de datum niet correct zijn, corrigeer deze dan eerst.
  3. De activatiecode bevat enkel letters en cijfers, activeer de licentie in het Activatie venster.
   Indien u het Activatie venster niet ziet of als u het programma heeft afgesloten na installatie, Start Kaspersky overnieuw op en klik op "Enter activation code" in de rechter onderhoek van Kaspersky.
  4. Klik op Activeren.

  Image: the activation window of Kaspersky Internet Security 2018

  1. Na het succesvol ingeven van uw licentie klikt u op Finish.
  2. Bewaar de licentie op een plaats waar u deze terug kan vinden (bijvoorbeeld in een My Kaspersky account).
 • Waarom moet ik afstand doen van mijn retourrecht?

  Tijdens het bestellen krijgt u een selectie vakje met de tekst "Ik ga akkoord met de digitale levering en doe afstand van mijn retourrecht." waarom is dit?

  Zoals u misschien weet heeft u standaard een retourtermijn van 14 dagen.
  Aangezien licenties niet geretourneerd kunnen worden zijn wij verplicht om u afstand te laten doen van dit recht.

  Wilt u de software toch gratis uittesten?
  Bij veel producten kunt u een gratis "trial" downloaden, zo kunt u de software eerst gratis testen voor u beslist tot aanschaf over te gaan.
  Meestal duurt een trial 14 of 30 dagen, na deze periode kunt u een licentie aanschaffen en deze invoeren zonder het programma opnieuw te downloaden!

 • Kan ik de software uittesten?

  Bij veel producten kunt u een gratis "trial" downloaden, zo kunt u de software eerst gratis testen voor u beslist tot aanschaf over te gaan.
  Meestal duurt een trial 14 of 30 dagen, na deze periode kunt u een licentie aanschaffen en deze invoeren zonder het programma opnieuw te downloaden!

  Bij sommige producten staat de trial op de productpagina vermeld, als dit niet het geval is kunt u deze meestal bij de fabrikant downloaden.
  Heeft u het product bij de fabrikant gedownload, wilt u overgaan tot aanschaf en krijgt u een aanbieding van de fabrikant?
  Neem dan altijd eerst contact met ons op voor een uniek aanbod! info@softgiant.nl

 • Bullguard installeren

  BullGuard installeren

  Deze handleiding maakt gebruik van de Engelse versie van Bullguard internet security, de Nederlandse versie zal er hetzelfde uit zien maar kan teksten hebben.

  Overzicht

  De BullGuard Internet Security-toepassing kan worden gedownload van onze website http://downloads.bullguard.com/partners/rskit/BullGuardDownloader_wappsolutionskit.exe of worden geïnstalleerd vanaf een BullGuard cd of dvd.

  Installatieprogramma

  Het installatieprogramma dat u downloadt vanaf de BullGuard-website heeft het voordeel dat u altijd over de nieuwste versie beschikt, zo bent u altijd optimaal beveiligd.

  BullGuard downloaden

  Voor de installatie adviseren wij u om alle andere beveiligingsapplicaties (antivirus- of firewallapplicaties) te verwijderen.
  Heeft u een oudere versie van Bullguard op uw computer staan? Dan hoeft u de applicatie niet overnieuw te installeren, deze beschikt automatisch over de nieuwste versie.

  Voordat u BullGuard Internet Security kunt installeren, moet u het eerst downloaden. Dat kan via http://downloads.bullguard.com/partners/rskit/BullGuardDownloader_wappsolutionskit.exe.

  Windows beveiligingswaarschuwing

  Als u de BullGuard Downloadertool of de BullGuard Installer uitvoert, kan er een beveiligingswaarschuwing van Windows verschijnen. Deze melding ziet u hier onder weergeven, in windows 8 of windows 10 kan deze melding er anders uit zien.
  Om door te gaan met de installatie klikt u op "Ja".

  uac.png

  Zodra u het programma heeft gestart begint deze met het downloaden van de nieuwste versie, wacht tot het programma volledig gedownload is.

  Voordat u verder gaat met het installeren van de toepassing, moet u de EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers) accepteren, waarin de rechten en verantwoordelijkheden van de gebruiker en BullGuard Ltd. zijn beschreven. Indien u deze overeenkomst accepteert klikt u op het vakje en daarna op "install".

  UELA bullguard installatie handleiding

  Alternatieve antivirus

  Heeft u nog een oude antivirus op uw computer staan, verwijder deze dan in de volgende stap.
  Indien u geen alternatieve antivirus gebruikt kunt u deze stap overslaan.

  Voortgang

  Er verschijnt een nieuw venster met een voortgangsbalk. Wacht tot de installatie is voltooid en sluit het venster niet zolang BullGuard bezig is met de installatie. Zodra de voortgangsbalk op 100% staat, verschijnt er een nieuw scherm.

  Registratie

  Zodra de installatie is voltooid, verschijnt het registratievenster. Daarin kunt u zich registreren voor een proefversie van 30 dagen of aanmelden met uw bestaande account.

  Account aanmaken: als u geen account hebt, kunt u zich inschrijven voor een gratis proefversie van 30 dagen door op deze knop te klikken.

  Aanmelden bij BullGuard: met deze knop kunt u zich aanmelden met uw bestaande account.

  Als u klikt op Account maken, verschijnt er een nieuw venster dat uw registratie bevestigt. Het door u opgegeven e-mailadres is ook uw gebruikersnaam voor uw BullGuard-account. Klik op OK om door te gaan met de installatie van BullGuard op uw computer.

  Heeft u reeds een account maar is uw licentie verlopen? Dan komt u na het inloggen op een scherm dat u vraagt de licentie in te voeren of te verlengen. Klik op "Add a new license key".

  Voer hierna uw nieuwe licentie in.

   

  Nadat u zich hebt geregistreerd, gaat BullGuard de nieuwste antivirusdefinities voor het geïnstalleerde product downloaden. Wacht tot dit proces is voltooid.

  Zodra alle updates zijn gedownload, kunt u BullGuard gaan gebruiken. Om de installatie te voltooien, moet u de computer eerst opnieuw opstarten. Tijdens het herstarten installeert BullGuard de stuurprogramma's die nodig zijn om de firewallmodule te kunnen gebruiken. Klik op Herstarten om Windows opnieuw op te starten, of werk door met BullGuard en herstart uw computer op een later tijdstip.

 • Bullguard Licentie activeren

  Heeft u Bullguard Internet Security aangeschaft bij SoftGiant? Dan heeft u een licentie geleverd gekregen via de email en kan u de software direct activeren. Volg voor installatie en activatie van nieuwe software de handleiding "Bullguard installeren". Deze handleiding gaat er van uit dat u Bullguard reeds heeft gedownload en geïnstalleerd.

  Activeer Bullguard

  Stap 1 - Open Bullguard internet security door twee keer te klikken op het icoontje op uw bureaublad. Zie de afbeelding hier onder voor het icoon.

  Stap 2 - Ga in de Bullguard applicatie naar het kopje "Settings" of "Instellingen"

  Stap 3 - Voer de licentiecode in en klik op "Activeer licentie"

  De Bullguard licentie is nu geactiveerd, u ziet de resterende periode van uw licentie staan onder "renew and upgrade".

 • Download Iolo system mechanic

  Iolo system mechanic is gemakkelijk en veilig downloaden via de Nederlandse website van Iolo https://www.iolotechnologies.nl/nederlands/downloads/

  Tegenwoordig wordt software niet meer op CD/DVD meer geleverd maar is de meeste gevallen alleen als download beschikbaar. Het voordeel is dat u onmiddellijk de beschikking heeft over de laatste versie.

  Systeemvereisten 

  Het gebruik van System Mechanic® vereist een PC met Microsoft® Windows 10,8,8.1 of Windows 7 x86/64, 35 MB aan beschikbare harde-schijfruimte, 512 MB RAM, een internetverbinding voor het activeren van de licentie en een Windows "Beheerders " gebuikers naam.

  Installeren vanaf de download

  1.)     U download System Mechanic vanuit "downloads" op de website of direct vanaf de volgende link ;

  http://download.iolo.net/downloadmanager/108F5F51-3D54-488E-BEAB-9F849E713FD0/SystemMechanicStd_DM.exe

  2.)   Afhankelijk van uw internet browser verschijnt er een balkje zoals het volgende, u klikt hier op opslaan.

  Indien u gebruik maakt van Google chrome verschijnt het onderstaande balkje in uw scherm.

  3.)   Hierna klikt u op uitvoeren of op het verschenen icoontje.

  4.)   Windows stelt u nu de vraag of u het programma wil uitvoeren, klik op Ja.
  De installatie manager wordt nu gestart en u klikt op volgende.

   

  5.)   Hier wordt de map bepaald waar System Mechanic wordt geïnstalleerd. Geadviseerd wordt de instelling zo te laten staan en u klikt op volgende.

  6.)    U klikt vervolgens op installeren

   

  7.)   System Mechanic wordt geïnstalleerd. Als u reeds een bestaande versie heeft wordt deze eerst automatisch verwijderd.

  8.)   De installatie is voltooid. U dient op voltooien te klikken.

  9.)   System Mechanic gaat nu uw computer analyseren.


  10.)        Na de analyse vraag System Mechanic om de activatie code

  Aan de slag met System Mechanic

  U kunt System Mechanic starten door op het System Mechanic-pictogram op het bureaublad te klikken. Eenmaal geladen zal de homepage van System Mechanic worden weergegeven. Deze pagina biedt toegang tot alle tools binnen het programma. We raden u aan te beginnen met het uitvoeren van een analyse van uw computer.

   Hulp verkrijgen 

  In het helpbestand van de software vindt u voor elke functie instructies en gedetailleerde informatie in het Engels.

  Het helpbestand openen:

  • Ga naar het menu “? en klik daar op System Mechanic Help.

  • Voor meer informatie over een specifieke taak kunt u op onderwerp zoeken. 

 • Iolo System Mechanic activeren

  Licentie sleutel activeren

  Als u uw licentie wilt verlengen van System Mechanic of System Mechanic PRO en u wilt een nieuwe code invoeren, dan kunt u deze eenvoudige procedure door lopen.
  Let even op dat u wel System Mechanic of de PRO eerst even opstart voordat u begint.

  1.)    U klikt op het vraagteken in de bovenste balk.

   

  2.)    Vervolgens klikt u op “over System Mechanic”

  3.)    Vervolgens controleert u uw activeringscode die daar wordt vermeld met de code die u in het verleden heeft ontvangen en voert de laatst ontvangen code in.

  4.)    Vervolgens klikt u op code wijzigen en is alles weer in orde.

 • Download Norton

  Norton aangeschaft via SoftGiant? Dan heeft u inmiddels de digitale licentiecode ontvangen.

  Het downloaden van Norton kan gemakkelijk via norton.com/setup

  Om de aangekochte licentiecode te activeren dient u te beschikken over een Norton-account, het aanmaken hiervan is volledig gratis.
  Zodra de licentiecode aan uw account is gekoppeld kan u de software gemakkelijk installeren op andere apparaten.

  Heeft u hulp nodig bij de installatie of activatie? Kijk dan op norton.com/globalsupport

 • Help! Ik heb mijn licentie niet ontvangen

  Heeft u wel een bestelling gedaan maar geen licentiecode van ons ontvangen? Controleer dan allereerst of de email niet in uw "spam" mailbox terecht is gekomen. Indien dit niet het geval is verzoeken wij contact met ons op te nemen via info@softgiant.nl onder vermelding van uw ordernummer. Zorg er in dit geval voor dat u de email verstuurt met het mailadres die u opgegeven heeft bij uw bestelling.

 • Help! Mijn licentie werkt niet of is al verlopen

  Heeft u een licentie van SoftGiant ontvangen en is deze ongeldig of reeds verlopen?
  Geen zorgen, SoftGiant geeft namelijk standaard activatiegarantie op iedere licentie die wij verkopen.
  U kan het beste een email sturen naar info@softgiant.nl onder vermelding van uw ordernummer en de ontvangen licentie.

  Wij controleren vervolgens voor u de status van de licentie en reageren binnen 24 uur op uw bericht.