Spring naar content

Tips om effectief thuis te werken of studeren

jun 01

Thuis werken en studeren is intussen helemaal van deze tijd. Door de afgelopen coronacrisis waar we in verkeerden, was het voor veel mensen niet eens een keuze meer. Je werd min of meer gedwongen om thuis je werkzaamheden uit te voeren. Daarbij viel het op dat niet iedereen meteen wist hoe je dit het beste aanpakt. Zodoende is het bijzonder handig om hier eerst meer informatie over te ontvangen. In de vorm van een aantal tips weet je binnen de kortste keren hoe je thuis pas echt effectief aan de slag gaat met werken of studeren.

#1: Zorg voor een rustige werk- of studeerplek

Om je goed te kunnen focussen, heb je rust nodig. En dus is de eerste en misschien ook wel de belangrijkste tip om voor een rustige werk- of studeerplek te kiezen. Wanneer er ook andere mensen in jouw huis aanwezig zijn, wil je tijdens het werken of studeren zelf zo min mogelijk gestoord worden. Kies er dus bijvoorbeeld voor om op je slaapkamer of op de zolder aan de slag te gaan. Doe daarbij de deur dicht, zodat afleidende omgevingsgeluiden tot een minimum beperkt blijven.
Het is uiteraard ook slim om dit in overleg met je huisgenoten te doen. Geef aan dat je graag in alle rust te werk gaat of studeert.

#2: Haal de juiste materialen in huis

Verder komt het nog vaak genoeg voor dat men niet de juiste materialen in huis heeft. Denk bijvoorbeeld aan een goede, ergonomische bureaustoel. Hiermee voorkom je dat je niet lekker zit en na verloop van tijd overal last van krijgt.
In het ideale scenario heb je al deze zaken op orde. Je zorgt ervoor dat je in een gezonde houding aan de slag gaat met je werk of studie. Je zit dan niet aan het einde van iedere dag met rug- en/of nekpijn.

#3: Zorg voor vaste ritmes

Een derde tip is om voor vaste ritmes te zorgen. Dit maakt het een stuk makkelijker om aan een werk- of studiedag te beginnen en deze ook vol te houden. Sta bijvoorbeeld iedere dag op hetzelfde tijdstip op. En kies ervoor om altijd op hetzelfde moment een pauze te nemen.
Door middel van deze werkwijze geef je structuur aan je dag. Dit gaat zich al snel uitbetalen in een sterk verhoogde productiviteit.

#4: Blijf in contact met collega’s of medestudenten

Tot slot zijn we allemaal sociale wezens. Dit houdt in dat we wel in contact moeten blijven met onze medemens. Bovendien is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt. Kies er dus geregeld voor om even te berichten of bellen met je collega’s of medestudenten.
Je zal merken dat je je hier al snel een stuk beter door gaat voelen. Bovendien is de bijbehorende informatie die dit vaak oplevert ook geen overbodige luxe.
Door deze tips in jouw leven toe te passen, ga je pas echt effectief thuis werken of thuis studeren. Iets wat je nog in lengte van jaren meeneemt!

Laat een reactie achter

De waardering van softgiant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 801 reviews.